maandag 19 september 2016

Muurcirkel in 'old pink' + een GIVE-AWAY!


Jaaa, hier is dan de blog over mijn verfprojectje van het afgelopen weekend! Benieuwd? Kijk en lees verder! :)


Het najaar staat voor de deur en ik had weer eens last van de veranderkriebels! ;) Ik liep al een tijdje met het plan om eens een cirkel op de muur te schilderen. Ik had dat bij vtwonen voorbij zien komen en ik vond het erg mooi staan. Alleen waar moest die cirkel dan komen? De woonkamer was geen optie, omdat ik nog steeds blij ben met de kiezelgroene lambrisering. En voor de werkkamer en de hal heb ik al een ander plannetje bedacht ( wordt vervolgd ;) én dus viel mijn keuze op ..mijn slaapkamer! Jawel!


Dus de plek was bepaald en nu kon ik een kleur uit gaan kiezen. Er zijn natuurlijk honderden kleuren om uit te kiezen, maar ik had mijn oog al laten vallen op de kleur ‘old pink’ uit de vtwonen collectie. Dat was dus snel gekozen! Oudroze is sowieso één van mijn favoriete kleuren en karwei heeft deze kleur ook in ‘proefpotjes’. Dit zijn van die minipotjes om een kleur uit te proberen. Er zit 100ml in en ik had aan 2 potjes ruim voldoende.

Hoe verf je een cirkel op de muur?
De cirkel heb ik gemaakt met behulp van een spijker, een touwtje en een potlood. En oude schilderstruc heb ik mij laten vertellen! :) Het is heel gemakkelijk:

1.     Bedenk hoe groot je de cirkel wilt hebben,
2.     Sla een spijker in het midden van de ( nog niet bestaande ;) cirkel,
3.     Knoop dan een touwtje aan de spijker ( het touwtje moet je wel even op maat knippen: namelijk de diameter van je cirkel + een beetje meer, omdat je er nog een potloodje aanknoopt ),
4.     Hang een potloodje aan het uiteinde van het touwtje,
5.     Trek het touwtje strak en teken een cirkel. ( Tip: goed strak houden, ik had 5 cirkels.. :’D Ik ben maar voor de buitenste gegaan! Haha, dat heb ik weer! )

Maar alle gekheid op een stokje, dit is echt heel goed te doen! Als ik het kan, dan kan iedereen het! Verder heb ik de randjes van de cirkel ingevuld met een heel fijn penseeltje #monnikenwerk -_-‘  en daarna heb ik de rest van de cirkel geverfd met een roller. En dit is het resultaat!Ik ben superblij met deze kleine make-over van mijn slaapkamer! De kleur is precies goed, niet te zoet, maar wel warm. En door het verdere kleurenpallet in zwart, grijs en wit te houden, blijft het toch een stoere, frisse slaapkamer! De cirkel is trouwens niet helemaal perfect, maar dat hoeft ook niet van mij! Het blijft toch handwerk, hé! ;)

En over handwerk gesproken! Via instagram leerde ik Laura kennen van @casacreahandmade. Laura is een echte creabea die het heerlijk vind om mooie dingen te maken. Dit bleef niet onopgemerkt en op een gegeven moment kreeg zij ook steeds meer aanvragen om iets voor een ander te maken. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een eigen webshop www.casacreahandmade.nl, waar zij naast handgemaakte spulletjes, oa ook leuke woonaccesoires en stationary verkoopt. Zeker leuk om even een kijkje te nemen!

Give-away!
En ik heb goed nieuws, want heb je die prachtige kanten woonslinger gezien op mijn foto’s? Ik mag er van Laura één weggeven aan één van jullie! Hoe leuk is dat! Het enige wat je hoeft te doen is dit:

1. Volg mij en @casacreahandmade op instagram.
2. Laat een reactie achter onder deze blog of op mijn instagram account dat je meedoet met de actie.
3. Tag een vriend of vriendin die jij ook zo’n mooie woonslinger gunt.
Dat is alles! Ik maak aanstaande zondag ( 25 september ) bekend wie de slinger heeft gewonnen!


Veel succes!


5 opmerkingen:

 1. Ja hele mooie slinger. Omdat t altijd wel iemand z'n verjaardag is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig geworden. Echt heel mooi die cirkel. Mijn ouders hebben ook ooit een grote cirkel in de woonkamer gehad. Toen natuurlijk in het bruin:-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat leuk! Ik zie het nu pas! Jouw ouders waren echte trendsetters! ;) Zo zie je maar weer dat dingen vanzelf weer hip worden! :D

   Liefs Mariëlle

   Verwijderen
 3. Hoi Marielle,
  Wat een mooie slaapkamer! Ik ben wel heel erg benieuwd, waar de plaid van is. Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Gabi! Wat lief! :) De plaid kocht ik bij H&M.

   Liefs Mariëlle

   Verwijderen