zaterdag 11 april 2015

De kiezelgroene lambrisering

De eerste keer dat ik mijn huis binnen kwam, waren de muren knalpaars, knalgroen en in de nis ( waar ooit de keuken zat ) hing een 'iets te vrolijk' gestreept behangetje in alle kleuren van de regenboog.
Voor iemand die houdt van scandinavische interieurs ( rust, minimalisme en wit ) nogal shocking! ;) Ik besloot om alles te strippen en vervolgens verfde ik alles ..wit!
Heerlijk, want dat creeërde rust en maakte het huis heel licht. 
Persoonlijk vind ik dat wit ook een heel goed uitgangspunt is, want met wit kom je weer tot de basis van een huis. Je ziet extra goed hoe het licht valt en waar je wel wat kleur kan gebruiken. Ook komen je meubels prachtig uit op wit en is het te combineren met alle kleuren. Voor iemand met veranderdwang ( zoals ik ) dus de ideale kleur! :)


Tot zover mijn ode aan wit! :D Want ik besloot toch om iets aan al dat wit te doen, haha.
Ik wilde op een subtiele manier wat kleur aanbrengen in mijn interieur, want wit is natuurlijk heel mooi, maar omdat ik nog weinig aan de muur had hangen, was het toch wel erg leeg.
Het idee van een geschilderde lambrisering had ik al regelmatig voorbij zien komen op pinterest en bij vtwonen. Ik vond het prachtig, maar welke kleur zou ik doen?

Toen zag ik op instagram de kiezelgroene lambrisering van Milou Nieuwenhuis ( @milou_nieuwenhuis ) voorbij komen en ik was meteen verliefd! Naast zwart, wit en grijs houdt ik ook erg veel van groen! En deze kleur groen van flexa is stoer, niet te licht, maar ook niet te donker en neigt zelfs wat naar grijs. Daardoor past het heel mooi in mijn zwart/witte interieur! Het brengt wat meer warmte in huis, zonder dat de kleur te overheersend wordt. Hieronder zie je het resultaat. Ik ben er heel blij mee!

Dit zijn mijn tips voor wie ook een lambrisering wil schilderen:

1. Maak gebruik van de flexa visualiser app! Deze app is ontwikkeld om je te helpen bij het maken van de juiste kleurkeuze. Met deze app kan je alvast zien hoe de kleur op jouw muur gaat staan! Heel handig! :)

2. Meestal word er voor een lambrisering een hoogte van 1.20 mtr aangehouden, maar elk huis is anders. Ik heb zelf geen al te hoge plafonds en daarom heb ik gekozen voor een lambrisering van 1.07. Dat kwam hier mooier uit. Ik heb van te voren de hoogte bepaald door op verschillende hoogtes stukjes washi tape te plakken.

3. Meet vanaf de grond de hoogte van je lambrisering en zet om de 40cm lengtestreepjes. Dan kan je met de tape de streepjes volgen en krijg je een rechte lambrisering. Ik heb de tape net boven de streepjes geplakt, zodat de streepjes onder de verf zouden verdwijnen. Dat scheelt weer gummen! ;) Je zou ook nog een waterpas kunnen gebruiken, als je het echt kaarsrecht wilt. Dit had bij mij geen zin, want zowel mijn muur als de vloer lopen scheef! Een oud huisje heeft zo zijn gebreken! :P

4. Koop goede tape! Mijn muren hebben veel structuur (nog een extra uitdaging) en daarom heb ik frogtape gebruikt. Het heeft zijn werk redelijk gedaan, maar ik moest het hier en daar alsnog bijschilderen.

5. Verwijder de tape meteen na het schilderen, om zo scheurtjes in de verfrand te voorkomen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om het resultaat te zien en als je ook een lambrisering gaat schilderen, veel plezier en succes! :)Verf - Flexa expert kiezelgroen FE 202 (mat)
Bank - Ikea Kivik hoes dansbo
Lamp - Ikea PS Svarva
Poster - Marianne van Ruben Ireland via juniqe.com
Kussen grid - Present time via wehkamp
Kussen 'inka' - Ferm living via wonenmetlef
Kussen marmerprint - H&M home
Kleed 'varamin' - Karwei
Stoelen 'Paris' - Kwantum
3 opmerkingen:

 1. Ha, dacht even kijken of je de reageeropties al had aangepast. Jaaa! Haha, vond het weer leuk je blog te lezen, met je ode aan wit, haha. Maar wat een verschil joh, voor en na. Alhoewel ik ondertussen wel weet hoedie dingen werken, blijf ik me toch iedere keer weer verbazen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, mag ik even iets vragen over je vloerkleed? Zit te twijfelen tussen wit/zwart en crème/donkergrijs, en vroeg mij af wat jij op de grond hebt liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi meis, Ik had de grijze versie van het kleed. Inmiddels heb ik alweer een andere liggen. Dit kun je zien op mijn instagram. Ik hoop dat je er wat aan hebt! :) Gezellig weekend! X

   Verwijderen