zaterdag 17 oktober 2015

Liefde voor de botanische trend

Yayy, deze trend is een blijvertje! :D
Ook dit jaar was de groene trend weer volop aanwezig op de woonbeurs.
Bij deze trend gaat het erom dat de natuur naar binnen word gehaald.
Denk bijvoorbeeld aan planten, bloemen, veren, vlinders, insecten, maar ook aan apothekersflessen, kussens met print en natuurlijke materialen, zoals riet en rotan.

We waren het afgelopen jaar al helemaal in de ban van de cactusjes ( geen zorgen, dat zijn gelukkig ook blijvertjes! ), maarrr ..nu maken de retro kamerplanten toch ook een serieuze comeback! En dat vind ik leuk, want op de één of andere manier doen die planten me denken aan 'die goeie ouwe tijd'.. ( lees: oma had ze staan ) en dat roept mooie herinneringen op. Bovendien zijn deze planten ook nog eens echte blikvangers. Ik denk bijv. aan de monstera ( tegenwoordig te vinden in vele hippe interieurs ;) en de philodendron ( prachtige grote bladeren ).

Nooit gedacht dat ik zo verliefd zou worden op deze trend, omdat ik niet bepaald gezegend ben met groene vingers.. Ik heb zelfs ooit ( in een ver en zwart verleden ) een cactus dood laten gaan. Dieptepunt..

Maar ik moet zeggen dat ik nu toch wel op de goede weg ben, want mijn kamerden leeft al 8 maanden ( dat is een record! ) en ook mijn chinese lampionnetjes groeien als een tierelier.
Misschien wordt het tijd voor een groter exemplaar..? Inspiratie genoeg in iedergeval.



Ik vind de industriele kar ( waar de planten opstaan ) erg mooi. Door verschillende planten op een kar ( een pallet of iets anders ) te zetten creeër je verschil in hoogte en geef je de planten als het ware een podium, waarop ze prachtig uitkomen. In het vtwonen huis werden verschillende planten gemixt met oude gistflessen, waarin bessentakken stonden. Dit gaf een speels effect en zo komen de verschillende planten goed tot hun recht.

Het zwarte krukje van rotan is van 'pols potten' en staat op mijn (alsmaar groeiende) wishlist! Ik zag op de woonbeurs veel natuurlijk materialen zoals rotan, riet, zeegras en kurk. Ook dit past natuurlijk helemaal bij de botanische trend en nog een pluspunt, deze materialen staan voor duurzaamheid.




Ik zal hier vast niet alleen in zijn, maar WAUW, ik vind het zo waanzinnig hoe het vtwonen team kleuren ( en materialen ) combineren! Ik was enorm onder de indruk van het huis. 
Ze combineerden moeiteloos bruin met grijs en groentinten met blauwtinten (gedurfd!) en het was prachtig! Ik had het zelf niet zo kunnen bedenken ( of durven ;), maar ik ben zeker geïnspireerd, dus wie weet.. :)




En dan de macrame plantenhangers! Ik vind ze zo gaaf! Groot, klein, zelfgemaakt of gekocht en in elke kleur, kortom, je kan er alle kanten mee op en ze zijn hipper dan ooit.
Ik heb hier geen DIY van, maar als je googlet op 'macrame plantenhanger' dan kan je zo aan de slag!

Als je de botanische trend mooi vind, maar echt geen groene vingers hebt, niet getreurd!
Ik heb hier wat tips voor je op een rijtje gezet, zodat ook jij met de trend aan de slag kan:

Tips

1. Mooi aan de muur
Je kan de trend natuurlijk ook doorvoeren met bijvoorbeeld kaarten en posters. 
Er zijn prachtige afbeeldingen te verkrijgen met planten, vlinders, insecten en veren.
Low budget tip: neem eens een kijkje op pinterest of kijk eens bij de kringloop voor een boek met botanische afbeeldingen.
2. Veren in een lijstje 
Er zijn hele mooie 'floating frames' te koop bij o.a. de action, de xenos en h&m.
3. Kussens
Er zijn kussens met allerlei prints die binnen deze trend passen, zoals veren, vlinders, planten en bloemen. Je kan ook gaan voor een effen kussen in een mooie groentint. 
Zo haal je heel subtiel wat groen in huis en je hoeft er geen groene vingers voor te hebben!
4. Behang met een botanische print. 
Als je echt een eyecatcher in huis wilt, dan is een muurtje behangen met een botanische print natuurlijk wel heel gaaf. Als je iets minder wilt uitpakken, dan kan je ook een kleiner stuk behang op een plaat bevestigen ( bijv. op een stuk underlayment ) en deze kan je neerzetten waar je maar wilt. Bijvoorbeeld mooi achter de bank of achter je bureau. 
5.Zeg het met bloemen
Een boeket bloemen op tafel staat prachtig en brengt zoveel sfeer in huis. 
En niemand neemt het je kwalijk als ze na een weekje levenloos over de tafel hangen! ;)
6. Takken
Wat dacht je van takken ( die zijn al dood, dus daar kan niets meer misgaan ;) Ze staan ook mooi met lichtjes erin. 
7. Dennenappels 
Ze zijn lekker herfstig en je kan ze ook nog schilderen, zodat ze bij je interieur matchen.
8. Aldoende leert men
Tot slot, als je lef hebt, dan kan je natuurlijk altijd eens beginnen met een cactusje (of een vetplantje ) en dan kijken hoe dat uitpakt. Wie weet heb je dan over een tijdje, je eigen 'urban jungle'!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze 'groene' blog te lezen en ik wens jullie een gezellige week!







2 opmerkingen:

  1. Leuke tips! En weer zo heerlijk vol humor geschreven he, met je cactus dieptepunt en de takken die toch al dood zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aw, wat lief! Je reacties! Ik kwam er nu pas achter dat ik ze ergens moest verifieren.. echt weer wat voor mij! #leek Maar heel lief en dankjewel! :)

      Verwijderen