vrijdag 19 augustus 2016

Kringloopgeluk: een nieuwe eettafel


Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik geregeld kringloopwinkels afstruin op zoek naar 'verborgen pareltjes'! En vandaag deed ik een supervondst! :D Benieuwd? Kijk en lees mee!Ik heb anderhalf jaar geleden een prachtige eettafel van steigerhout laten maken met een bijpassend bankje. Hij was stoer, robuust en het hout bracht warmte in mijn interieur.
Toch raakte ik na een tijdje uitgekeken op de mooie eettafel.. Hij was namelijk een tikkie te groot! ;(

Mijn huiskamer is 28m2 en ik heb me destijds gewoon verkeken op de grootte van de eettafel. Deze was 2 meter lang. Mijn bank is ook ruim 2 meter lang en stond naast de eettafel. Ze stonden allebei in de lengte en het zag er gewoon niet mooi uit! Als ik de eettafel wou fotograferen, dan moest ik de bank opzij schuiven en andersom. Dus ik wilde graag wat anders.. en het liefst een ronde tafel! Dat breekt de rechte lijnen in mijn huis en zorgt voor een mooie balans.

Ik had eigenlijk de 'Rhonda' op het oog van 'Woood', maar daar moet ik nog even voor sparen! ;) 
In de tussentijd heb ik een heel leuk alternatief gevonden bij de kringloop!

Tadaaa! Stond er zomaar een Ikea 'Docksta' tafel bij de kringloop! :D En voor een prikkie! Ik mocht hem voor 30,- euro meenemen. De tafel heeft een mooi, strak design en hij is wit! Dat geeft een mooi contrast met de kiezelgroene lambrisering en de oude fabriekslamp. Ik ben zo blij met deze vondst!

Ik heb dan ook meteen mijn steigerhouten tafel uit elkaar gehaald ( met wat hulp! ;) en mijn 'nieuwe' ronde eettafel neergezet. En wat een ruimte houdt ik nu over. Ik kan er gewoon omheen dansen! :)Ik ben er echt superblij mee! Het is zo leuk om weer even lekker wat te veranderen in huis! Ik krijg daar meteen een berg energie van en loop alweer over van de nieuwe ideetjes! Haha :)
Oh, en mocht ik dan straks toch voor de 'Rhonda' gaan, dan krijgt deze mooierd een leuk plekje in de tuin! 
Dat heb ik ook alvast bedacht!

Ik ben benieuwd wat jij van mijn kringloopvondst vind! Bedankt voor het lezen en een gezellig weekend nog! :)Tafel Ikea 'Docksta' - Kringloop
Stoelen 'eames' replica's - Marktplaats
Oude Fabriekslamp - Marktplaats
Lambrisering - Kiezelgroen van Flexa
Poster met kruis - Postervibes
Vaas - Hema
Zwarte kandelaars - Hkliving

3 opmerkingen:

  1. Ik hou van ronde tafels! Hier ook een zwak voor de Rhonda 💕

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig die mooie witte kleur, hou ook van dat mooie ronde. neem ok is een kijke bij Steigerhout Furniture voor allerlei soorten meubels.

    BeantwoordenVerwijderen