woensdag 22 februari 2017

Trappengat: lambrisering 2.0

Jaaa, daar is dan eindelijk de blog over de make-over van mijn trappengat. Het mocht even duren, maar dan heb je ook wat! ;) Voor wie het gemist heeft: in januari heb ik mijn trappengat aangepakt. Ik heb een lambrisering geschilderd, een DIY-projectje gedaan en ik heb een nieuwe lamp! Yayy! In deze blog laat ik je alles zien.

Zo zag mijn trappengat eruit vóór de metamorfose. Het was vooral heel erg wit! Daar is op zich niets mis mee, maar ik vond het persoonlijk een beetje kaal. Je hal is toch het visitekaartje van je huis en dat mocht van mij wel wat gezelliger. En dus besloot ik om een lambrisering te schilderen. Dit zou de hoogte van mijn trappengat wat breken en het ook wat sfeervoller maken. Ik ben sowieso enorm fan van 'de lambrisering', haha, ik heb hem in mijn woonkamer, mijn werkkamer en de kleinste slaapkamer! :') Maar daarom wilde ik dit keer wel een iets andere variant lambrisering schilderen.. Lambrisering 2.0

Ik zag bij een aflevering van vtwonen een lambrisering voorbij komen in 3 tinten grijs ( ..geen 50, haha, sorry ik moest hem maken! flauw. ) en dat vond ik heel gaaf! Zo kwam ik op het idee om de lambrisering in mijn trappengat dus in 3 tinten grijs te verven. Dat bleek nog een aardig klusje te zijn!

Je kunt je nu misschien wel voorstellen waarom het zo lang duurde om deze blog te kunnen schrijven. Naast dat de verf 2x in de muur werd gezogen, was ook het afplakken best arbeidsintensief en had ik natuurlijk ook nog te maken met de droogtijd van de verschillende lagen verf. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb, want het resultaat is mooi , stoer en volgens mij ook best uniek, want ik heb het nog niet eerder gezien. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! 

De 3 tinten grijs geven een speels effect en het is allesbehalve saai. Ik heb de leuning en de trap wel gewoon wit gelaten, omdat de lambrisering dan echt de blikvanger is. Verder heb ik de vertiplants ( de witte planthouders ) voorzien van een nieuw 'kapsel'. De plantjes die erin zitten brengen ook meteen sfeer in de hal. 

Ik zal jullie nog even mijn nieuwe lamp laten zien. Hij is van 'Anne Lighting' en ik zag hem voor het eerst op instagram bij @sanshuisstijl. ( Als je haar nog niet volgt, zeker even doen, want ze heeft een prachtige instagram en blog! ) Voor mij is dit de perfecte lamp, want hij is mooi, een tikje industrieel en ..open! Daardoor kan je de muur erachter nog zien. Dat is iets wat ik belangrijk vond, want mijn trappengat is vrij hoog en ik wilde nog wel iets aan de muur hangen. 

Wat een beauty hé? Ik ben er superblij mee! Mijn vader overigens iets minder, want het ophangen was nogal een 'dingetje' :') Sorry pap! Ikzelf stond te springen van blijdschap, want ik was het peertje dat er hing zooo zat. ( ná 2 jaar! )

De bordjes op de achtergrond zijn een DIY-projectje. Het zijn papieren bordjes van de Hema. Ik heb ze geverfd in dezelfde kleuren als de lambrisering. Zo vormt het een mooi geheel en oogt het rustig. Ik heb ze vastgeplakt met schilderstape en tot nu toe gaat dat goed! :) Tip: Het liefst wilde ik echte bordjes aan de muur, maar mijn muur is zo slecht dat er niet in geboord kan worden. Deze papieren bordjes zijn dan ook echt een uitkomst! Misschien een idee voor als je zelf ook een slechte muur hebt. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om het eindresultaat van mijn trappengat make-over te zien. Ik ben er in iedergeval heel blij mee. Het is precies geworden zoals ik voor ogen had en de hal is nu echt een gezellige plek om binnen te komen.

Dankjewel weer voor het lezen! Gezellige week! :)4 opmerkingen:

 1. Wauw heel gaaf!!

  Liefs Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel gaaf! Heb je nog tips voor het afplakken (jij hebt ook structuur(achtig) verf of niet?) Ik ben geïnspireerd door je!

  XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Lotte, dankjewel! Dat is altijd het leukste compliment als je iemand hebt mogen inspireren! :) Ik heb inderdaad ook een structuurmuur en daar is speciale verf voor. Die had ik helaas niet en daarom moest ik meerdere lagen doen en duurde het dus erg lang. Dus ik zou je zeker aanraden om de juiste verf te kopen, die geschikt is voor een structuurmuur. Ik heb voor het afplakken frogtape gebruikt en ná het verwijderen daarvan, heb ik alle kleine plekjes bijgewerkt met een hobbykwastje van de action, haha, dat was écht een monnikenwerk! :'D Maar daardoor oogt het nu wel lekker strak. Dat zijn mijn tips! Hopelijk heb je er wat aan! :) Succes meis! XXX

   Verwijderen