zondag 16 april 2017

MisterDesign: Saaie muur wordt blikvanger

In samenwerking met MisterDesign, mocht ik een saaie muur in mijn slaapkamer een make-over geven met een nieuw behang. In deze blog vertel ik je er alles over en laat ik je de voor- en nafoto's zien. Lees je mee?Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik al een tijdje bezig met klussen in de slaapkamer. Het is een ruimte die steeds maar niet naar mijn zin was en eigenlijk gewoon eens grondig aangepakt moest worden. Het is nog niet helemaal klaar, maar ik vind het superleuk dat ik nu alvast iets kan laten zien van de make-over.

De muren in mijn slaapkamer waren eigenlijk gewoon best heel saai en daar moest iets aan gebeuren. Ik was dan ook superblij dat ik behang mocht uitkiezen bij MisterDesign, want met behang kan je echt een verschil maken in een ruimte. Dat kiezen was trouwens nog best heel moeilijk! Het aanbod is groot en bestaat uit de mooiste behangmerken, zoals Ferm living, NLXL en dus ook Cole & Son. Uiteindelijk koos ik het prachtige palm jungle behang van het laatste merk.

Behangetje met een geschiedenis
Het merk Cole & Son werd al in 1873 opgericht in Londen. Het merk groeide snel en werd zo populair dat het onder andere ook te vinden is in Buckingham palace en het witte huis. Hihi, best leuk om te weten toch? ;) Het behang werd toendertijd met de hand gemaakt! Wat? Ja, echt! Wat een werk moet dat zijn geweest! Tegenwoordig hebben we hele knappe drukkerijen en moderne technologie. Je ziet dat Cole & son een verbinding maakt tussen toen en nu door de mooiste behangprints uit de geschiedenis een modern jasje te geven. Zo ook het palm jungle behang! En hoe leuk is het dat juist dit behang ook zo goed past bij de botanische trend die we al een tijdje zien? Daar wordt ik blij van!

Ik laat je hieronder zien hoe de muur eruit zag voor de make-over, zodat je zo goed het verschil kunt zien.Je ziet het al, wit, witter, witst, haha. Op zich niets mis mee, ik hou van wit, maar ik miste sfeer en gezelligheid. De slaapkamer kon wel een boost gebruiken. Nu is het palm jungle behang er in vele kleuren en ik koos voor de donkerste variant. Deze is lekker stoer ( hou ik van! ) en zorgt voor een mooi contrast met de witte muren. Toch zijn de kleuren van het behang wel neutraal ( zwart, grijs, taupe ) en daardoor laat het zich ook weer makkelijk combineren. Dus mocht ik nog eens last krijgen van veranderkriebels, dan is dat geen probleem! :') 

Ik koos ervoor om niet de hele muur, maar een gedeelte van de muur te behangen, omdat ik het contrast met de betonmuur mooi vind en zo wordt het behang ook echt de blikvanger en oog het niet te 'zwaar'. Toen het behang binnen kwam, zag ik al snel dat het van een goede kwaliteit was en de print was in het echt nog mooier dan op de plaatjes! Ik ging enthousiast aan de slag en het behang liet zich gelukkig ook nog makkelijk aanbrengen. Hihi, hieronder zie je het resultaat. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het best even spannend vond hoe het uit zou pakken, omdat het toch echt wel een stoer en opvallend behang is, ..maar ik ben blij verrast hoe zo'n relatief kleine ingreep zo'n impact kan hebben op de sfeer van een ruimte. Ik vind het echt heel gaaf geworden! Het voelt nu veel warmer, gezelliger en het is meer 'af'.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn blog te lezen en ik ben benieuwd wat je van deze make-over vind? En mocht je nog wat behanginspiratie nodig hebben, neem dan zeker even een kijkje bij MisterDesign. Dankjewel voor het lezen!

Gezellige paasdagen!


Deze blog is geschreven is samenwerking met MisterDesign. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten