zondag 30 oktober 2016

Denim drift & een kijkje in de werkkamer

Ik liep al een tijdje rond met het idee om de muur te verven in mijn werkkamer en nu had ik én een vrije week én de juiste kleur gevonden voor op de muur. En dus ging ik enthousiast aan de slag. In deze blog geef ik je een kijkje in mijn werkkamer en laat ik je zien wat kleur kan doen met een ruimte.



Toen ik hier kwam wonen, had deze kamer een behoorlijk wild barokbehangetje ( niet mijn ding ) en dus hebben we alles gestript en vervolgens gewit. Wat een verademing.. :)
De basis van de kamer was dus gelegd met witte muren en een vloer van underlaymenthout. Ik had onlangs al één muur voorzien van een behangetje en toen het bureau er eenmaal stond, begon het al echt wat te lijken! :) Ik wilde alleen nog graag wat kleur toevoegen, maar ja, dan moet je wel kiezen!

Nu houd ik zelf wel erg van vergrijsde tinten en rustige kleuren. Dat zie je ook terug in mijn kiezelgroene lambrisering in de woonkamer. Naast groentinten, vind ik blauwtinten ook prachtig. Blauw straalt een bepaalde rust uit en het leek me daarom ook een ideale kleur voor in de werkkamer. Via meettheblogger in Amsterdam, kwam ik in aanraking met de trendkleur van 2017, namelijk 'denim drift' van flexa. En laat dit nou net een prachtige blauwgrijze kleur zijn die heel erg bij mij past. 



Ik was er meteen weg van en ik maakte een eenvoudig moodboard met de flexa kleurtester, een koperen lijstje, een zwartwitfoto en een houten woonketting. Dit waren de kleuren en materialen die ik wilde gaan gebruiken voor de kamer en het was een prachtige combinatie.

Vervolgens heb ik nog de kleurtester gebruikt op een a4tje en heb ik deze boven mijn bureau gehangen om te kijken hoe dit zou staan. Ik was al verliefd, maar toen wist ik het helemaal zeker, denim drift moest het worden! En ik heb er geen spijt van! Hieronder zie je het resultaat.













Het idee van de 'rommelige' lambrisering zag ik op pinterest voorbij komen en ik vond het stoer en een tikkie anders. En dus heel geschikt voor bij mij thuis! ;) Ik was ook blij verrast om te zien hoe mooi deze kleur mixt met koper en kurk. De koperen lamp had ik namelijk al een tijdje liggen. Mijn neef is zo lief geweest om deze nu voor me op te hangen.

De wereldkaart van kurk zag ik 2 jaar geleden bij @marloeswonen voorbij komen op instagram en ik was meteen fan. Ik wist toen alleen nog niet waar hij moest komen, maar nu had ik er het perfecte plekje voor! Yayy! En hoe mooi steekt deze af tegen het blauw van de lambrisering? Ik ben er zo blij mee!

Gratis styling tip :)
Misschien had je al gezien dat ik naast de muur nog wat andere dingetjes heb meegeverfd in denim drift. Ik vind het erg mooi dat, als je een kleur gebruikt voor een kamer, je deze kleur dan ook vaker terug laat komen in bijvoorbeeld de accessoires. Door dit te doen, versterk je het effect van de kleur.








Ik ben echt superblij met het resultaat! Mijn werkkamer is nu dankzij deze mooie kleur van flexa een gezellige, inspirerende plek geworden waar ik heerlijk kan werken.
Als jij ook benieuwd bent naar deze of de andere trendkleuren van 2017, neem dan een kijkje op de website van flexa.

Ik hoop dat ik jullie met deze blog weer een beetje inspiratie heb kunnen geven en ik ben heel benieuwd wat jullie van deze kleur vinden? Zouden jullie deze ook gebruiken in jullie huis? Dankjewel voor het lezen! Gezellige week allemaal!






Deze blog is mede mogelijk gemaakt door FlexaNL, dankjulliewel daarvoor! :)

5 opmerkingen:

  1. Erg leuk gedaan, ook mooi in combinatie met de landkaart!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een super toffe make over! Denim drift staat echt prachtig met zo'n 'rommelige' lambrisering. Fijne stoere kleur! Liefs Sandra (koseligblog)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aw, dankjewel Sandra! Wat een lief compliment! :) Ik ben er ook superblij mee! Gezellig weekend meis! X

      Verwijderen
  3. Supergaaf...leuk gedaan..het idee om het zo te verven.... Top!! Ik ga het vandaag ook halen... ben benieuwd of hij mooi zal staan...��

    BeantwoordenVerwijderen