dinsdag 4 juli 2017

DIY: maak je eigen hangkastje

Ik was al tijden op zoek naar een stoer hangkastje voor aan de muur. Ik had zo'n kastje gespot bij blogger Lisanne van de Klift en ik was meteen verkocht. Het bleek alleen niet zo makkelijk te zijn om zo'n soort kastje te vinden. Sporadisch kwam er iets voorbij op Marktplaats, maar dan werd er ook meteen de hoofdprijs voor gevraagd. Ik had het al half opgegeven, ..tot ik op een dag de kwantum binnen liep en daar dit badkamerkastje zag staan..Ik bekeek het kastje eens goed en ik zag dat de spiegel er gemakkelijk uit kon worden gehaald en toen kreeg ik een ingeving! Als ik de spiegel eruit zou halen, het kastje een likje verf zou geven en er een nieuw greepje op zou zetten, dan kon het weleens een heel stoer kastje worden. Het soort kastje waar ik al tijden naar op zoek was! Ik had nog restjes verf staan en een greepje had ik ook nog over van de lockerkast. Dus kon ik meteen aan de slag en hieronder zie je hoe het kastje er nu uitziet. Ik heb ervoor gekozen om de achterkant van het kastje er ook uit te halen, omdat ik het mooi vind dat je de bakstenen muur erachter ziet. Als je dit een leuke DIY vind en ook aan de slag wilt, dan volgen hier de stappen.

Stappenplan DIY hangkastje

Stap 1 
Koop het kastje, haha ;) Het kastje kost 19,- euro bij de kwantum ( geen reclame ). Haal de spiegel eruit en optioneel haal je de achterkant er ook uit.

Stap 2
Schuur het kastje licht op, plak de plankjes af ( als je deze niet meeverft ) en verf dan het kastje in de kleur die jij wilt. Ik heb gekozen voor lichtgrijs, omdat dit mooi past bij mijn muur.

Stap 3
Plaats het greepje erop. TIP: Greepjes zijn ook te koop bij de bouwmarkt en vaak ook bij kringloopwinkels. Ik heb het greepje erop geschroefd met mijn accuboormachine. Het was niet moeilijk. Je hoeft niet voor te boren, want het hout is zacht. Doe het wel voorzichtig en let goed op dat je hele kleine schroefjes gebruikt ( 1cm of kleiner ), anders gaan ze er dwars doorheen en dan sluit je kastje niet meer.

Stap 4
Hang je kastje op. Neerzetten kan natuurlijk ook! ;) Ik heb hulp gehad bij het ophangen! Ik kwam er zelf namelijk niet doorheen met mijn boormachine en er was een klopboormachine voor nodig om de gaten in de muur te krijgen. Ik heb bij de bouwmarkt twee mini plankdragers gevonden en die heb ik in de muur geschroefd. Het kastje rust op de dragers. 

Stap 5
Yayy, de styling! Hihi, zet iets gezelligs in of op het kastje. Ik heb gekozen voor plantjes, maar het leuke is natuurlijk dat je dit altijd kan afwisselen. Ik heb de terracotta potjes waar de cactusjes in staan, versierd met een wit driehoekje van verf. Dat geeft het een grafisch accent.

Dat waren de stappen. Het valt best mee toch? Als ik het kan, dan kan jij het ook! ;)

Ik ben blij met mijn stoere hangkastje! Hij is geworden zoals ik in gedachten had en voor 19,- euro zul je zoiets niet snel vinden. Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren en mocht je het kastje ook gaan maken, tag me dan zeker even! Dat vind ik ontzettend leuk! :)

Gezellige week lieve mensen! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten