zondag 16 juli 2017

Inside blinds: raambekleding om verliefd op te worden

Hoe kies ik de juiste raambekleding? In deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaring met het zoeken naar de juiste raambekleding. Mijn bruine rolgordijnen zijn vervangen voor prachtige, witte vouwgordijnen van Inside blinds. Ik laat je de voor- en nafoto's zien en ik geef je een aantal tips om zelf ook tot een goede keuze te komen.


Mijn ervaring
Ik woon hier nu ruim twee jaar en toen ik in dit huis kwam, moest er ontzettend veel gebeuren. Ik had ook nog geen meubels. Alles bij elkaar was het én een flinke klus én kostte het een flinke duit. Toen ik dan ook uiteindelijk raambekleding uit moest zoeken, had ik nog maar een klein budget. Ik kocht de goedkoopste vouwgordijntjes die ik tegen kwam, met het idee om die ooit te vervangen voor iets mooiers. 

Je vraagt je misschien af waarom ik koos voor bruine rolgordijnen? Dat kwam omdat iedereen mijn huis zo 'wit' vond! Zo heb ik me laten beïnvloeden om dan maar voor een taupekleur te kiezen. Ik dacht dat breekt al het wit. En dat deed het ook, maar ik vond het echt geen mooie kleur. Die rolgordijnen zijn de grootste 'miskoop' geweest voor mijn huis. Ze verkleurden, trokken scheef en ik kon ze daardoor niet meer goed open of dicht doen.

Toen Inside blinds mij benaderde voor een samenwerking sprong ik letterlijk een gat in de lucht. Zij zijn experts op het gebied van raambekleding en leveren echt kwaliteit. En ik spreek uit ervaring, want ik ben nu bijna drie weken in het bezit van de mooiste vouwgordijnen ooit. Ik laat je eerst even zien hoe mijn 'oude' raambekleding er uitzag.Op maat gemaakt
Ik woon in een oud huis met ramen die een afwijkende maat hebben. Zoals je kunt zien had ik toentertijd geen budget om op maat gemaakte raambekleding te kopen. Het rolgordijn bij het voorraam bestond uit twee losse stukken. Niet bepaald fraai! Inside blinds heeft mijn ramen ( die ook nog eens scheef lopen ) nauwkeurig opgemeten en nu heb ik perfect passende raambekleding. Het staat echt geweldig mooi! 

Materiaal
Bij het kiezen van de juiste raambekleding is de keuze van het materiaal heel belangrijk. Ik houd zelf erg van natuurlijke materialen zoals hout en linnen. Nu heeft linnen wel de vervelende eigenschap om te verkleuren en te krimpen. Daarom heb ik gekozen voor een 'linnenlook', maar dan gemaakt van polyester. Dat verkleurd niet en het krimpt ook niet. Zo heb ik het beste van twee werelden.

Soort raambekleding
Ook hierin is er veel keuze, zoals vouwgordijnen, jaloezieën, overgordijnen of een combinatie hiervan. Ik heb gekozen voor witte vouwgordijnen, omdat mijn woonkamer niet heel groot is. Dit geeft een ruimtelijk effect. Het wit vormt een geheel met de muren en vouwgordijnen nemen in tegenstelling tot overgordijnen, geen ruimte in. Ook het feit dat ze licht door laten is een bewuste keuze geweest, want ook dit laat de ruimte groter lijken. 

Ik vind het zelf mooi als de raambekleding past bij de muren, de vloer en de meubels, zodat het een rustige basis vormt. Met zo'n basis kan je gemakkelijk wisselen met kleur in accessoires, zonder dat het te druk wordt. Als jij meer van uitgesproken houdt, dan is het misschien juist leuk om je raambekleding eruit te laten springen door te kiezen voor een kleur of een print. Er is heel veel mogelijk.

Hieronder laat ik je mijn nieuwe vouwgordijnen zien.
Ik ben zelf verbaast om te zien hoe de juiste raambekleding de sfeer in je woonkamer zo kan beïnvloeden. Het straalt nu veel meer rust uit en het is meer een geheel. 

Ik ben van mening dat je pas ergens een review over kan schrijven als je iets eerst zelf hebt uitgeprobeerd. Ik heb de vouwgordijnen van Inside blinds nu bijna drie weken en mijn ervaring is alleen maar positief. Kwalitatief prachtige vouwgordijnen en een supernette service. Ik kan dit iedereen aanbevelen.

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren en dat je iets hebt aan de tips. Gezellige week! :)Deze blog is geschreven is samenwerking met Inside blinds. Bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt!


4 opmerkingen:

 1. Geweldig, wat een verschil, inderdaad veel meer rust en het past helemaal bij de rest van je interieur! Geniet ervan!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, ik zie je reactie nu pas! Superlief! Dankjewel meis! Ik ben er nog altijd blij mee. Liefs Mariëlle

   Verwijderen
 2. Wat een mooi en licht interieur. Daar wordt ik altijd erg blij van. Zelf heb ik het opgelost met duo rolgordijn dat ik op maat heb laten maken. De kamer is nu nog lichter omdat je de bovenkant niet helemaal afsluit. En als de zon schijnt houdt ik deze met een kleine beweging mooi buiten. Ben ook van mening dat wit een tint is die altijd blijft. Ik volg de woonmode al sinds de jaren 70 en wit is nog nooit uit geweest. je combineer thet eenvoudig met elke kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Merel, Dankjewel voor je leuke reactie en het compliment! Wat heb je dat goed opgelost qua raambekleding! En ik ben het helemaal met je eens: wit is tijdloos en zal nooit uit de mode raken. Ik ben er dol op en ook juist omdat het zo goed te combineren is. Veel liefs Mariëlle

   Verwijderen