vrijdag 5 februari 2016

Low budget: een nieuwe keuken

Geïnspireerd door Jessica v/d Berg heb ik in oktober mijn keuken geverfd. Nu blijken er best veel mensen te zijn die hun keuken ook graag een make-over zouden willen geven. En daarom deze blog met tips over hoe je met een klein budget je keuken kunt veranderen.Ik woon in een huurhuis en huurhuizen staan niet echt bekend om hun stylish verantwoorde keukens! ;) Toch heb ik nog geluk gehad met mijn keuken, want deze is op zich heel netjes, maar de frontjes hadden een soort beige-achtige houtkleur. 
En dat stoorde me, want het paste totaal niet bij de rest van mijn interieur.
Ik kwam erachter dat keukenfrontjes heel makkelijk te schilderen zijn en dat dit echt een wereld van verschil kan maken. 

Verf
Het verven begint met een goede primer. Ik gebruikte een primer van histor (grondverf voor kunststof) en voor de verflaag gebruikte ik histor matte lak wit 6400. 
Ik heb eerste de hoekjes geverfd met een kwastje en vervolgens ben ik met een kleine roller (geschikt voor een vlakke ondergrond) aan de slag gegaan.
Er waren in totaal 3 lagen (1 laag primer en 2 lagen lak) nodig om de frontjes wit te krijgen. 
Ik heb ervoor gekozen om echt alleen de frontjes te verven en daarom kon ik de deurtjes er gewoon in laten zitten. Ik heb wel de greepjes eruit gehaald om het verven makkelijker te maken.

Je schuurt de frontjes licht op en je plakt eventueel de zijkantjes af met schilderstape. Dan ontvet je de frontjes en als ze droog zijn, dan begin je met het aanbrengen van de primer.
Een tip: Primer kan je in verschillende kleuren kopen. Koop de kleur primer die het dichtst ligt bij de lak die je voor de frontjes gaat gebruiken. Dan zit je al in de goede richting qua kleur en dat scheeltje mogelijk een verflaag! :)
Ik geef het toe, het is wel een klus waar je geduld voor moet hebben, omdat je de verf steeds 16 uur moet laten drogen, voor je de volgende laag kan aanbrengen.
Maar ik ben dan ook ontzettend blij met het resultaat! Het wit staat zoveel frisser en het is echt net alsof ik een nieuwe keuken heb. De verf heeft me (tip: ik gebruik altijd kortingscoupons, want die heeft elke bouwmarkt wekelijks!) zo'n 50,- euro gekost. Daar koop je dus een hele nieuwe keuken voor! :D

Ik vind het nu ook veel leuker om mijn keuken te stylen met mooie keukenspulletjes.
Mijn zwart/witte servies komt nu bijvoorbeeld veel mooier uit.
Het houten kratje op de foto hierboven kocht ik bij de xenos en de theedoek en kopjes met letters kocht ik hier


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de metamorfose van mijn keuken te zien en dat jullie misschien geïnspireerd zijn geraakt om zelf aan de slag te gaan.
Dan wens ik jullie alvast veel klusplezier! ;)

Gezellig weekend!

2 opmerkingen:

  1. Goed gelukt! Ik heb mijn keuken een poosje geleden ook lowbudget opgeknapt! Ik ben er ook zo blij mee ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi ! Ik heb anderhalf jaar geleden onze blauwe keuken wit gemaakt.De keuken voldeed nog prima maar dat blauw stond me tegen. Bovendien was dat blauw een soort kunststof wat los ging laten. Toen ik er aan pulkte, bleek het makkelijk te verwijderen en zat er mdf onder. De deuren van de kleine bovenkastjes heb ik verwijderd, dat zijn nu leuke schapjes geworden. Ook heb ik andere grepen op de overige kasten gezet. Heel blij met mijn 'nieuwe' keuken. Je kunt hem zien op mijn IG,@nelliewagenaar Groetjes !

    BeantwoordenVerwijderen