zondag 27 maart 2016

Paastafel 2016: grafische prints en lentekleurtjes

Het was er eerlijk gezegd bijna niet van gekomen, de Paastafel. Het was zo'n vreemde week. Niet alleen, omdat ik niet fit was, maar vooral door het nieuws van de aanslagen en later het overlijden van Johan Cruijff. Er gebeuren zulke nare dingen in de wereld en ik word daar zo verdrietig van. Het voelt voor mij dan ook een beetje dubbel om na al die narigheid weer om te schakelen naar zoiets vrolijks als Pasen.

Maar tegelijkertijd, juist ook door dit alles, zie ik des te meer in hoe belangrijk het is om te genieten van elke dag! En Pasen is bij uitstek ook het feest van hoop en van gezellig samenzijn met de mensen waar je van houdt. En daarom toch een blog!Ik schreef vorig jaar ook een blog over de Paastafel, maar toen woonde ik hier net en hing er bijvoorbeeld nog niet eens een lamp boven de tafel! 
Het leek me leuk om het dit jaar écht goed te doen met lamp en al! ;)

Grafische prints
Ik koos (net als vorig jaar) voor de basis zwart/wit met grafische accenten. Alleen heb ik daar dit jaar wat okergeel en oudroze aan toegevoegd. Het mixen van verschillende prints kan best druk worden.
Als je daarvan houdt, geen probleem natuurlijk! :D Maar als je net als ik een paastafel wilt creeëren, die toch wat rust uitstraalt, dan is het handig om vooraf een kleurenpallet samen te stellen en de kleuren uit dat pallet steeds terug te laten komen in de verschillende accessoires. Op mijn paastafel zie je bijvoorbeeld de kleuren zwart, wit, oudroze, okergeel en het kiezelgroen van de lambrisering. Door alles in deze kleuren te houden, kon ik ook verschillende prints mixen, zonder dat het te bont word! ;)

Merel
Ik heb de tafel zo low budget mogelijk gedekt, maar ik heb wel één duurder item gekocht en dat is de poster van de merel. Deze is van kunstenares Maartje van den Noort en hij stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Ik vind hem mooi en stoer en het is ook een beetje een knipoog naar de lente. Voor mij toch altijd de tijd van het jaar dat de vogeltjes je wakker fluiten. Ik hou ervan! :)

Konijntje
Ik heb dit jaar een kleine DIY gedaan, namelijk de konijnenoortjes van ijzerdraad. Het idee zag ik op pinterest voorbij komen en ik vond ze zo leuk! Dat moest ik natuurlijk uitproberen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn paastafel te zien en ik wens jullie hele gezellige Paasdagen!
Poster 'Merel' - Maartje van den Noort
Vaas Ikea jonsberg, gouden kandelaar, houten eierdopjes - Kringloop
Witte theepot, witte kandelaar - Serax lovatt via stockhome
Witte kaarsjes in glazen potjes - Hema
Grafische tafelloper - Xenos
Okergele linnen servetten, slinger, kaarsen, oudroze servetten met print - Dille&Kamille
Zwart/witte kopjes en schoteltjes - House of Rym via Sissy Boy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten