woensdag 14 december 2016

Crosley: een plaatje van een platenspeler

Al jaren droomde ik van een platenspeler en het liefst natuurlijk zo'n hippe crosley! Ik zag hem voor het eerst bij Loods5 in Zaandam en ik was op slag verliefd op het retrodesign en de kekke kleurtjes, maar ik vond hem wel aardig aan de prijs en dus liet ik hem staan. Totdat ik hem een paar weken terug voorbij zag komen in een leuke sale bij Westwing. Dat kon ik niet weerstaan. Ik heb hem inmiddels een paar weekjes en nu ik weet hoe hij werkt ( haha, jaaa, techneutje hier hoor X) deel ik graag mijn ervaring met jullie.




Ik ben dol op muziek ( wie niet? ) en de charme van een platenspeler vind ik dat kraakje bij het afspelen. Het doet me denken aan logeerpartijtjes bij opa en oma. Zij hadden een oude platenspeler en er was altijd muziek in huis. Beregezellig! Dat verklaart het warme gevoel dat ik krijg bij het horen van plaatjes. Het doet me denken aan 'die goede ouwe tijd' ;)

De crosley platenspeler ziet eruit als een retrokoffertje en is daardoor ook makkelijk mee te nemen. Handig als je de blits wilt maken bij familie of vrienden! :P Hier blijft hij lekker op zijn plekje, maar ik vind de retrolook van het koffertje heel gaaf! De crosley is er in heel veel kleuren, maar als je mij volgt op instagram, dan weet je dat mijn lievelingskleuren zwart, grijs en wit zijn ( okay én groen, maar ze hadden hem niet in het groen ;) Zoals je hierboven ziet, koos ik voor grijs en daar heb ik geen spijt van! Hij past perfect in mijn interieur! #stylishverantwoord :)


Dan het technische gedeelte, want ik hoor je al denken, okay Mariël, dus hij ziet er mooi uit, maar hoe klinkt de muziek? Nou, ik ben blij verrast! Hij werkt heel eenvoudig met ingebouwde speakers en een stekker ( je hebt ze ook op batterij, maar dat leek mij niet zo handig ). De meningen zijn wat verdeeld over de speelkwaliteiten van de crosley. Kenners zweren bij andere merken, want die zouden van betere kwaliteit zijn en dan klinkt de muziek mooier. Persoonlijk vind ik dat de muziek gewoon goed klinkt voor een platenspeler. Je koopt een platenspeler toch ook een beetje voor dat stukje nostalgie en ja, hier en daar een kraakje vind ik wel zijn charme hebben! 

Tip: Mocht je plaatjes willen scoren voor een prikkie, dan is de kringloop echt een aanrader. Het is even zoeken tussen Lee Touwers en BZN, maar ik vond er toch een aantal leuke plaatjes voor 1,- euro per stuk. PS. Deze van Adelé helaas niet! Haha, maar wie weet heb jij dat geluk!



Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat over mijn nieuwe platenspeler te lezen en als jullie nog vragen hebben, dan beantwoord ik ze graag. Mocht je meer willen weten over de sales van Westwing, dan kun je daar in deze blog meer over lezen.

Gezellige week!








Deze blog is geschreven in samenwerking met Westwing.

2 opmerkingen:

  1. Wauw wat is de grijze Crosley mooi zeg!! Hij staat prachtig in jouw interieur. Ben zelf ook heel blij met mijn roze/koraal kleurige! Ik gebruik'm wel echt alleen voor mijn goedkope kringloopplaatjes want de kenners hebben helaas wel gelijk. De naald van de Crosley verwoest je dure LP's. Best jammer dat ze anno 2016, waarin de techniek zo goed ontwikkelt is kiezen voor een type arm + naald die nogal achterhaald is.. :-( Maar de Crosley's zijn wel een plaatje (hihi grappige woordspeling) om naar te kijken! En het is heerlijk om in de kringloop te speuren naar toffe plaatjes! Super leuke blog weer meis! Liefs Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel lieve Sandra! :D Ja, hebt groot gelijk! Ik lees er ook wisselende reacties over en ik gebruik hem nu ook alleen voor oudere plaatjes. Ik ben een beetje bang geworden dat de naald anders mijn nieuwe platen beschadigd. En inderdaad jammer dat ze daar niet meer in geïnvesteerd hebben, want ik vind het persoonlijk de mooiste platenspelers om te zien! :) Wie weet gaan ze het in de toekomst nog eens aanpakken! Gezellig weekend meis! En bedankt voor je leuke reactie! Liefs Mariëlle

      Verwijderen